"Fejsbuk" doneo američkoj privredi milijarde dolara

Bez autora
Sep 21 2011

Softverske firme koje prave kompjuterske programe za društvenu mrežu "Fejsbuk" stvorili su direktno ili indirektno najmanje 182.000 radnih mesta i uložili u američku privredu milijarde dolara. Socijalni mediji su izgradili novu ekonomiju u procvatu - tvrde autori studije, a prenose agencije. Najoptimističnije procene pominju čak 235.000 novih radnih mesta, koja su nastala zahvaljujući "ekonomiji aplikacija".Samo za programere otvoreno je 53.000 novih radnih mesta sa troškovima plata između 12 i 16 milijardi dolara.

"Fejsbuk" doneo američkoj privredi milijarde dolaraSoftverske firme koje prave kompjuterske programe za društvenu mrežu "Fejsbuk" stvorili su direktno ili indirektno najmanje 182.000 radnih mesta i uložili u američku privredu milijarde dolara, proizlazi iz studije univerziteta Merilend.

- Socijalni mediji su izgradili novu ekonomiju u procvatu - tvrde autori studije, a prenose agencije.

Najoptimističnije procene pominju čak 235.000 novih radnih mesta, koja su nastala zahvaljujući "ekonomiji aplikacija". Samo za programere, prema studiji, otvoreno je 53.000 novih radnih mesta sa troškovima plata između 12 i 16 milijardi dolara.

Socijalna mreža "Fejsbuk" ima tri četvrtine milijarde korisnika, koji dnevno na svoje kompjutere instaliraju 20 miliona programa koji su na ovaj ili onaj način spojeni sa društvenom mrežom.

Kompanija Zinga koja pravi kompjuterske igrice ima, na primer, 2.000 zaposlenih, njena vrednost se procenjuje na 15 do 20 milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik